Jordbro å, beskrivelse

Jordbromølle å er et enestående vandløb, her er naturen stor, uforstyrret og mere vild end ved andre vandløb. Den lystfisker der ønsker at fiske i uspoleret og uberørt dansk natur kan få sin lyst styret her. 


Foreningen har fiskeretten på mere end 20 km af åen fra sammenløbet mellem Jordbromølle og Mønsted å, lige syd for Stoholm. Her på de første kilometer veksler åen fra at være ganske smal og dyb til et lidt bredere forløb gennem udkanten af Stoholm op til området omkring Skalmstrup. 


Videre nordover slynger åen sig gennem gennem Liebes og Dalgas plantager, hvor arealerne langs åen ikke har været rørt i årtier, her er en efter danske forhold enestående smuk, vild og uvejsom natur med et rigt dyreliv bla. masser af kronhjorte. 


Nord for Skivevejen, nedstrøms Jordbro Mølle, afløser det ene vinkelrette sving det andet. Her er en rivende strøm, grusbund, store høller, puder af vandranukler og svajende vandplanter, et helt ideelt sted at fiske med flue. 


På trods af åens relativt beskedne bredde på 3 - 5 m. fanges der hvert år fisk på 5 -10 kg i Jordbromølle å. I sommerperioder med varmt solrigt vejr og ringe nedbør bliver åen klar som gin og havørreden gemmer sig dybt under brinkerne og kan være vanskeligt at lokke. 


Ved el-fiskeriet fanger vi normalt omkring 150-200 havørreder på en strækning på blot 2 km. Så fisk er der masser af.© 2024 Viborg Lystfiskerforening
Log ind som administrator